ورود
ثبت نام



صورتحساب الکترونیکی


صورتحساب الکترونیکی یکی از مواردی است که این روزهای بسیاری از شرکت ها و مشاغل با آن رو به رو هستند و در مواقعی مجبور به صدور آن هستند. همه کسب و کارها به مشتریان خود در قبال انجام خدمت و یا فروش کالا فاکتور کاغذی ارائه می دهند و بر اساس آن وجوه مربوطه را دریافت می کنند.

فاکتورهای کاغذی قرار است جای خود را به صورتحساب الکترونیکی بدهد و این از نظر قوانین مالیاتی بسیار حائز اهمیت است. بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بسیاری از اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی شده اند و انجام ندادن این تکلیف باعث جرایم مالیاتی می شود.


صورتحساب الکترونیکی چیست؟

صورتحساب الکترونیکی جایگزین صورتحساب‌های کاغذی است که به صورت الکترونیک و آنلاین براساس چهارچوب‌های امنیتی و قابل ردیابی و طبق قوانین و مقررات مالی و مالیاتی هر کشوری صادر می شود. در کشور ما این صورتحساب‌ها طبق قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی رنگ و بوی قانونی و تکلیفی برای شرکت ها و مشاغل پیدا کرده است.

در کشور ما از نظر مالیاتی، مرجع نهایی و مورد تایید صدور صورتحساب، سامانه مودیان است که صورتحساب الکترونیکی تحت فرآیندهای آن از فروشنده ارسال و به دست مشتری می‌رسد.


ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان

ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان از دغدغه های خیلی از شرکت ها، مشاغل، حسابداران و مدیران مالی است. این موضوع از نکات و پیچیدگی هایی برخوردار است که در ارسال صورتحساب الکترونیکی با آن مواجه هستیم.

ارسال صورتحساب های الکترونیکی باید طبق شرایط و مقررات مورد نظر سازمان امور مالیاتی تهیه و ارسال شود و روش‌های متنوعی در ارسال آن پیش‌روی مودیان است که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم.

مودیان ابتدا باید تشخیص دهند که آیا الزامی به ارسال صورتحساب الکترونیک دارند یا خیر و اگر باید این کار را انجام دهند، بهتر است روش‌های مختلف ارسال آن را بررسی و بر اساس آنها ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان را انجام دهند.


روش های ارسال صورتحساب الکترونیکی

در این قسمت قرار است روش‌های ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودئان را تشریح کنیم. به طور کلی مودیان می توانند به صورت مستقیم توسط خودشان و یا غیر مستقیم توسط شرکت‌های متعمد مالیاتی این کار را انجام دهند.

برای روش غیر مستقیم می توان با این شرکت ها مرتبط شد و صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی را با هماهنگی آنها انجام داد. اما برای روش مستقیم، مودیان باید با کمک نرم افزار یا ابزاری این کار را انجام دهند که قابلیت اتصال و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان را داشته باشد. این ابزارها یا نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک می تواند به صورت زیر باشد:

  1. نرم افزار حسابداری
  2. نرم افزارهای واسط
  3. نرم افزار تهیه شده به کمک تیم برنامه نویسی مودی

پرسش‌های پر تکرار

وبلاگ ما

درباره قوانین مالیاتی و حسابرسی چه می‌دانید؟